Metalurgija i industrija nemetala

Alumil YU Industry

Za firmu Alumil YU Industry vršimo izvođenje radova na izgradnji objekta za anodizaciju u njihovoj fabrici u Novoj Pazovi

U.S. Steel

Za Čeličanu U.S.Steel u Smederevu, urađeni su glavni I izvođački projekti postrojenja za sekundarno otprašivanje Konvertorskog I Mikserskog odeljenja čeličane.
U ova dva odeljenja odvijaju se tehnološki procesi proizvodnje čelika pri kojima se emituje znatna količina prašine I produkata sagorevanja, koje je potrebno na odgovarajući način prikupiti, a zatim filtriranjem izdvojiti iz vazduha.
Sistem sekundarnog otprašivanja, čije je izvođenje u toku, treba da zadrži više od 95% dimnih gasova koji se oslobađaju tokom proizvodnje, tako da je smederevska čeličana postala deo ekološki prihvatljivog procesa proizvodnje čelika.

U drugoj polovini 2011. godine Delta inženjering je završio izvođenje Zatvorenog rashladnog sistema, koji vrši hlađenje sistema Kiseoničkih kopalja
Zatvoreni rashladni sistem Konvertorskih duvnica uspešno je izveden od strane Delta Inženjeringa i pušten je u automatski rad.

Paralelno sa izvođenjem radova na Zatvorenom rashladnom sistemu Konvertorskih duvnica, Delta inženjering je uspešno izvodio radove na drugom rashladnom postrojenju, unutar pogona Železare u Smederevu.
Reč je o Zatvorenom rashladnom sistemu unutar Kompresorske stanice.

Arcelor Mittal – Zenica

Sistem otprašivanja livne platforme visoke peći.

Za potrebe investitora Arcelor Mittal – Zenica tokom 2012. Delta inženjering je završila sve glavne projekte za sistem otprašivanja livne platforme visoke peći i na osnovu projekta, u 2013. završila i pustila u rad ceo sistem kapaciteta 600.000 m3.

Svrha projekta je postavljanje hauba i / ili prekrivki na mestima presipa, od kojih su neke haube pokretne zbog održavanja. Haube su povezane glavnim cevovodom sa novim filterskim postrojenjem.